کاشت و پیوند موی طبیعی سر: روشها و هزینه
ريزش مو يا آلوپسيا يکي از مشکلات رايج براي خانمها و آقايان ميباشد که عامل آن ميتواند تنشهاي روحي و رواني، بيماريهاي مختلف، استفاده از برخي روشهاي درماني و عوامل ژنتيکي و ارثي باشد. اگرچه ریزش مو در بعضی از موارد میتواند به صورت موقتی یا قابل درمان باشد، اما افراد زیادی هم از ریزش دائمی موها رنج میبرند که میتواند منجر به سلب اعتماد به نفس در آنان شود. عمل کاشت و پیوند مو میتواند به خانمها و آقایانی که از طاسی و کمپشتی مو رنج میبرند، کمک کند تا بر این مشکل غلبه کنند.
چه زمانی باید برای عمل کاشت مو اقدام کرد؟
فهرست مطالب
- اگر موهای شما کم پشت است.
- اگر لکههای طاسی روی سر شما وجود دارد.
- اگر خط رویش موی سر شما عقب رفته است.
ملاحظاتی در مورد عمل کاشت مو
مزایا
- چهره شما را جوانتر و شادابتر میکند.
- نیاز به استفاده از کلاهگیس یا اکستنشن مو را برطرف میکند.
- یک راهحل دائمی برای مشکل ریزش موی شما خواهد بود.
معایب
- ممکن است چند ماه طول بکشد تا موی جدید در ناحیه مورد نظر رشد کند.
- ممکن است به چندین جلسه تکمیلی در طی یک تا دو سال بعد از کاشت مو نیاز باشد.
مواردی که در بالا به آن اشاره شد، فقط چند مورد از مهمترین مزایا و معایب عمل کاشت مو میباشد. اگر میخواهید اطلاعات تخصصی بیشتری در مورد شرایط اختصاصی خودتان داشته باشید، لطفاً با یک متخصص کاشت مو مشورت کنید.
آیا شما کاندیدای خوبی برای کاشت مو هستید؟
برخی از رایجترین دلایلی که شما میتوانید برای عمل کاشت و ترمیم مو داشته باشید و شما را به یک کاندیدای خوب برای این عمل تبدیل میکند، عبارت است از:
- شما از طاسی سر با الگوی مردانه یا زنانه و یا از کم پشتی مو رنج میبرید.
- ریزش موی شما به خاطر مصرف یک داروی خاص یا استرس روانی یا معالجات پزشکی نیست.
- ریزش موی شما حالت دائمی دارد و با استفاده از روشهای غیر جراحی نمیتوان آن را درمان کرد.
- تعداد فولیکولها و سرعت رشد موهای شما به اندازهای است که میتوان از آن برای برداشتن موهای پیوندی استفاده کرد.
- شما این نکته را به خوبی درک کردهاید که درمان ریزش موی شما از این روش میتواند تا چند ماه و حتی تا چند سال به طول بینجامد.
اگر شما از نظر سلامت عمومی در وضعیت خوبی باشید و نیز نگاه خوشبینانه و انتظارات واقعبینانهای در مورد نتایج عمل کاشت مو داشته باشید، به احتمال زیاد کاندیدای خوبی برای انجام این عمل خواهید بود.
جزئیات مربوط به روش انجام عمل کاشت مو
عمل کاشت مو چگونه انجام میشود؟
روشهای مختلفی برای کاشت و پیوند موی سر وجود دارد که روش مناسب برای شما بر اساس موقعیت ناحیهای از سر که دچار طاسی یا ریزش مو شده است و شکل نهایی نتایج عمل که شما انتظار دارید، انتخاب میشود. در تمامی این روشها، فولیکولهای مو از قسمتی از بدن شما برداشته شده و به قسمت دیگری که دچار طاسی یا ریزش مو شده است، منتقل یا پیوند زده میشود. ناحیه اهدا کننده فولیکولهای مو معمولاً در قسمت پشت سر میباشد.
متخصصین کاشت مو معمولاً هم در ناحیه اهدا کننده و هم در ناحیه پذیرنده، از بیحسی موضعی استفاده میکنند. در موارد خاص هم ممکن است که از داروهای بیحسی خوراکی یا تزریق وریدی استفاده شود. از بیهوشی عمومی خیلی به ندرت برای این عمل استفاده میشود. فولیکولهای مو به روش جراحی از ناحیه اهدا کننده برداشته شده و جای زخم حاصل از آن در زیر موها مخفی میشود. پزشک متخصص کاشت مو معمولاً قسمتی کوچکی از پوست سر که از ناحیه اهدا کننده برداشته است را به صدها و شاید هزاران قطعه ریز تقسیم میکند که هر کدام از این قطعات حامل یک یا چند تار مو خواهد بود. سپس این تکههای ریز پوست سر شما در قسمت دیگری از سر که طاسی یا ریزش مو در آن اتفاق افتاده است، کاشته میشوند.
یک روش دیگر برای کاشت مو که خیلی کمتر رواج دارد، انتقال یک تکه از پوست سر (فلاپ) حامل صدها فولیکول مو به ناحیه پذیرنده میباشد. در واقع این قطعه از پوست سر به جای پوست ناحیهای که دچار طاسی یا کم پشتی مو شده است، قرار داده میشود.
حفظ یکنواختی و همگونی پوست سر و کاهش آسیبهایی که در جریان این عمل بر پوست سر وارد میشود، از مهمترین محدودیتها و مشکلاتی هستند که باعث میشوند این روش خیلی دشوار و خسته کننده باشد. عمل کاشت مو به این روش ممکن است در حدود 2 تا 8 ساعت، بسته به اندازه قطعه فلاپ که پیوند زده میشود، طول بکشد.
برای انتخاب روش کاشت مو، چه گزینههایی وجود دارد؟
کیفیت و نوع موی طبیعی شما و نیز موقعیت قسمتی از پوست سر که مشکل طاسی یا ریزش مو پیدا کرده است، مهمترین عواملی هستند که بر تصمیم متخصص کاشت مو در مورد اینکه چه مقدار فولیکول مو و از چه قسمتی از پوست سر بردارد، تأثیر میگذارد.
برداشت مو به صورت نواری
در روش FUT، موی پیوندی به شکل یک نوار و معمولاً از پشت سر برداشته میشود و سپس به قطعات کوچکتری تقسیم میشود تا در ناحیه پذیرنده کاشته شود. این روش برای کاشت و پیوند مو روش کاملاً رایجی است که در مقایسه با برداشت مو از چندین نقطه مختلف، از سرعت خیلی بیشتری برخوردار است. همچنین با وجود آنکه یک قسمت نواری شکل از پوست سر در ناحیه دهنده برداشته میشود، اما جای زخم حاصل از آن را به راحتی میتوان در زیر موهای اطراف پنهان کرد.
روش FUE
در این روش، مجموعههای کوچکی از چند تار مو از ناحیه دهنده در اطراف سر برداشته شده و به ناحیه پذیرنده منتقل میگردد. به دلیل آنکه گرافتهای مو از دور تا دور پوست سر برداشته میشود، این روش خونریزی و ناراحتی کمتری را بعد از عمل به دنبال خواهد داشت و هیچ نیازی به استفاده از بخیه برای بستن زخمها هم نخواهد بود. در واقع جای زخمهای حاصل از روش FUE خیلی کوچک بوده و در تمام پوست سر پراکنده است. اما از طرفی در این روش لازم است موی قسمت بزرگتری از پوست سر قبل از انجام عمل کوتاه شود.
جراحی فلاپ
در این روش قطعهای از پوست سر که موی آن ریخته است، برداشته شده و قطعه دیگری از پوست سر که حامل فولیکولهای مو میباشد، به جای آن قرار داده میشود. در این روش قسمت بزرگی از پوست سر که مشکل طاسی دارد، تحت پوشش قرار میگیرد و به دلیل آنکه پوست پیوند شده حالت دست نخورده و کامل دارد، موهای روی آن نیز بلافاصله رشد میکند و برای داشتن موهای جدید نیازی نیست که تا چند ماه بعد صبر کنید.
احیای پوست سر
در بعضی از موارد، عمل احیای پوست سر یا جراحی فلاپ پیشرفته به عنوان جایگزینی برای عمل کاشت مو و یا علاوه بر آن، انجام میشود. این عمل شامل برداشتن قطعهای از پوست طاس سر و کشیدن خط رویش مو به طرف جلو برای پُر کردن آن قسمت طاس میباشد. اگر بعد از این کار باز هم به موهای بیشتری برای پُر کردن این قسمت نیاز باشد، از روشهای مختلف کاشت مو یا جراحی فلاپ برای پوشش ناحیه باقیمانده استفاده میشود.
بریدگیها و جای زخمهایی که برای عمل کاشت مو در پوست سر ایجاد میشود، به چه شکل است؟
متخصص کاشت مو بعد از معاینه کامل پوست و موی شما تصمیم میگیرد که فولیکولهای مو را از کدام قسمت از پوست سر بردارد. برای برداشتن گرافتهای مو معمولاً قسمتی از پوست سر انتخاب میشود که موی متراکمی داشته و بتوان جای زخم روی آن را در زیر موهای بلند اطراف پنهان کرد. در روش برداشت نواری، یک جای زخم به شکل یک خط بلند در پشت سر شما باقی میماند. اما در روشهای دیگر که گرافتها از نقاط متعدد برداشته میشوند، جای زخمها هم به تعداد زیاد و به اندازه نوک یک مداد خواهد بود. اين زخمها به حالت پراکنده در نقاط مختلف پوست سر قرار دارند و به سادگی میتوان آنها را در زیر موی سر مخفی کرد.
جراحی فلاپ و احیای پوست سر، جای زخمهای بزرگتری را به جا میگذارند که اگر مشکل ریزش مو ادامه پیدا کند، ممکن است به شکل نمایانتر و برجستهتری دیده شوند. متخصصین ما میتوانند تصویر بهتری از آنچه که احتمالاً در آینده برای موهای شما اتفاق خواهد افتاد، به شما ارائه کنند.
آماده شدن برای انجام عمل کاشت مو
چگونه باید برای عمل کاشت مو آماده شوم؟
متخصصین کاشت مو توصیهها و دستورات لازم جهت آمادگی برای عمل کاشت مو را به طور کامل برای شما شرح میدهند، به هر پرسشی که در اینباره داشته باشید، پاسخ میگویند و علاوه بر آن، سوابق پزشکی شما را بررسی کرده و یک معاینه فیزیکی کامل بر روی شما انجام میدهد تا آمادگی شما برای انجام این عمل را مشخص کند.
مهمترین اقداماتی که متخصصین کاشت مو از شما میخواهند تا قبل از عمل خود انجام دهید، شامل موارد زیر است:
- سیگار کشیدن را از حداقل 6 هفته قبل از زمان عمل کاشت مو متوقف کنید تا روند بهبودی شما بعد از انجام این عمل، سریعتر و بهتر باشد.
- از مصرف قرصهای آسپرین، بعضی از داروهای ضد التهاب و يا داروهای گیاهی خاصی که میتواند باعث افزایش خونریزی بعد از عمل شود، خودداری کنید.
- ممکن است به شما توصیه شود که قبل از انجام عمل دوش بگیرید و موی خود را با یک صابون معمولی یا آنتی باکتریال بشویید.
- صرف نظر از اینکه از کدام روش کاشت و پیوند مو برای شما استفاده میشود، نوشیدن آب زیاد و حفظ رطوبت پوست در زمان قبل و بعد از عمل کاشت مو اهمیت بسیار زیادی در ایمنی و روند بهبودی شما خواهد داشت.
عمل کاشت موی سر معمولاً به صورت یک جراحی سرپایی انجام میشود و نیازی به بستری شدن بیمار ندارد. کافی است برنامهریزی لازم برای مرخص شدن از مرکز جراحی را از قبل انجام دهید و یک نفر را همراه خود داشته باشید که بتواند بعد از پایان عمل، شما را به خانه بازگرداند و حداقل یک شب براي کمکهاي لازم در کنار شما بماند.
شرایط و وضعیت من در روز عمل جراحی کاشت مو به چه شکل خواهد بود؟
عمل کاشت مو معمولاً در شرایط بیحسی موضعی انجام میشود و به حدود 2 تا 8 ساعت زمان نیاز دارد. متخصص کاشت مو قبل از شروع عمل، برآوردی از زمان لازم برای آن را بر اساس جزئیات برنامه جراحی شما تعیین کرده و به شما اطلاع میدهد. همچنین توصیهها و دستوراتی در مورد نحوه آمادگی برای این عمل و شرایطی که در زمان انجام عمل خواهید داشت، به شما ارائه خواهد شد. به طور کلی اقداماتی که در زمان عمل کاشت مو انجام خواهد شد، به صورت زیر است:
- موی ناحیه اهدا کننده کوتاه میشود تا متخصص بتواند گرافتهای مو را به راحتی ارزیابی کرده و از آنجا بردارد.
- تمامی پوست و موی سر شما با شامپوی مخصوص، شستشو و ضد عفونی میشود تا از بروز عفونت جلوگیری شود.
- داروی بیحسی به صورت خوراکی یا تزریق وریدی به شما داده میشود تا در زمان انجام عمل احساس درد و ناراحتی نداشته باشید.
- یک داروی بیحسی موضعی در پوست سر شما تزریق میشود.
- متخصص کاشت مو بر اساس روشی که قبلاً برای عمل کاشت موی شما انتخاب شده است، فولیکولهای مو را از ناحیه اهدا کننده برداشته و به ناحیه پذیرنده منتقل میکند.
- معمولاً متخصص کاشت مو تراکم گرافتهای پیوندی را به گونهای در نظر میگیرد که حداکثر پوشش و یکنواختی را در موی سر ایجاد کند.
- در مرحله بعد، پوست سر تمیز شده و با گاز استریل پوشانده میشود.
- ممکن است لازم باشد که برای کمک به بهبودی سریعتر پوست سر، از یک بانداژ فشرده کننده بر روی سر شما استفاده شود.
بعد از پایان عمل، مدت کوتاهی را در مرکز جراحی تحت نظر خواهید بود و پس از آن در صورتی که پزشک متخصص، برنامه دیگری برای بهبودی سریعتر شما بلافاصله بعد از انجام عمل در نظر نگرفته باشد، میتوانید مرخص شده و به خانه برگردید.
بهبودی و مراقبتهای بعد از عمل
متخصصین کاشت مو به شما اطلاع میدهند که چه مدتی را باید استراحت کنید و در چه زمانی میتوانید کار و فعالیتهای عادی خود را از سر بگیرید. بعد از پایان عمل توصیههای لازم در مورد مراقبتهای بعد از جراحی به شما و همراهتان ارائه خواهد شد. از جمله اطلاعاتی که در اختیار شما قرار داده میشود، عبارت است از:
- نحوه تخلیه و خشک کردن ترشحات زخمها (در صورتی که وجود داشته باشد)
- علائم طبیعی که در دوره بهبودی بعد از عمل مشاهده خواهید کرد.
- علائم مربوط به عوارض احتمالی بعد از عمل
بلافاصله بعد از پایان عمل
روی پوست سر شما پانسمان میشود و احتمالاً این پانسمان باید حداقل دو روز بر روی سر باقی بماند. در این مدت، پوست سر شما بسیار حساس خواهد بود و به همین دلیل ممکن است که متخصصین کاشت مو داروهای مسکنی برایتان تجویز کنند که تا یک هفته بعد از عمل از آن استفاده کنید. همچنین ممکن است که پزشک شما داروی آنتی بیوتیک برای جلوگیری از بروز عفونت در پوست سر برایتان تجویز کند.
اگر علائم مربوط به عوارض جانبی بعد از عمل از قبیل درد طولانی مدت، قرمزی و ورم پوست سر را مشاهده کردید، با متخصصین کاشت مو تماس بگیرید تا آنها برایتان مشخص کنند که آیا این علائم میتواند برای شما مشکلساز باشد یا خیر.
دوره بهبودی بعد از عمل
رعایت توصیهها و دستورات ارائه شده توسط متخصصین کاشت مو در بهبودی سریعتر شما بعد از این عمل اهمیت بسیار زیادی دارد. معمولاً شما میتوانید یک یا دو روز بعد از عمل کاشت مو به محل کار خود باز گردید، اما بعضی از بیماران ترجیح میدهند که زمان طولانیتری را مرخصی بگیرند. اصولاً این زمان به نوع کار و فعالیت شغلی شما بستگی دارد. پس از گذشت زمان کوتاهی از عمل کاشت مو (در بعضی از موارد بلافاصله بعد از پایان عمل) گرافتهای مو از روی سر شما میریزد و تا حدود سه ماه بعد هم رشد نمیکند. به خاطر داشته باشید که این یک روند کاملاً طبیعی است که برای رشد مجدد موها در جای جدیدشان صورت میگیرد. موهای جدید هنگامی که رشد کنند، ظاهر پُرپشت و طبیعیتری خواهند داشت. لازم است به این نکته هم دقت کنید که طول مدت زمان بهبودی بعد از عمل کاشت مو برای افراد مختلف تا حد زیادی متفاوت خواهد بود.
نتایج عمل کاشت مو تا چه زمانی دوام خواهد داشت؟
نتایج حاصل از کاشت و پیوند موی سر تا پایان عمر برای شما ماندگار خواهد بود. اما بعضی از افرادی که این عمل را انجام میدهند، ممکن است مشاهده کنند که مدتی بعد از کاشت مو، ریزش موهای اصلی آنها همچنان ادامه پیدا میکند و باعث میشود که موهای جدید آنها آن طور که دوست داشتهاند، پُرپشت و متراکم به نظر نرسد. در چنین مواردی این افراد میتوانند یک عمل دیگر برای کاشت و پیوند مجدد موی سر انجام دهند.
ارتباط خود را با متخصص کاشت مو حفظ کنید
برای ایمنی بیشتر و نیز حفظ سلامت و زیبایی موهای خود لازم است در زمانهایی که برای شما مشخص میشود، جهت معاینه و مراقبتهای تکمیلی به مرکز ما مراجعه کنید. همچنین هر موقع سئوالی در مورد نتایج عمل کاشت مو و یا وضعیت موهای جدید خود داشته باشید، میتوانید به متخصصین کاشت مو در مرکز ما مراجعه کنید. شما میتوانید هر زمان که لازم باشد، برای طرح پرسشها یا نگرانیهای خود با متخصصین کاشت مو در مرکز ما تماس بگیرید.
هزینهها
قیمت کاشت مو در بین متخصصین مختلفی که این عمل را انجام میدهند و نیز در مناطق جغرافیایی مختلف و بر اساس نوع روش مورد استفاده برای این عمل، تا حد زیادی متغیر خواهد بود.
از آنجا که عمل کاشت مو به عنوان یک عمل زیبایی یا انتخابی شناخته میشود، بنابراین بیمههای درمانی هزینه آن را پوشش نمیدهند. با این حال بسیاری از متخصصین کاشت مو شرایط و تسهیلاتی را برای پرداخت راحتتر هزینههای این عمل در نظر میگیرند.
خطرات و محدودیتها
خوشبختانه عمل کاشت مو، خطرات و عوارض جانبی چندانی به دنبال ندارد. هر ساله هزاران نفر اقدام به انجام این عمل میکنند و نتایج موفق و رضایتبخشی از آن به دست میآورند. در صورتی که این عمل عوارض کاشت مو برای شما داشته باشد، متخصص کاشت مو در زمان جلسه مشاوره اولیه توضیحات لازم را برایتان ارائه خواهد کرد.
