عوارض کاشت ریش و سبیل و مشکلات کاشت مو در صورت
کاشت موی صورت روشی است که با باز سازی رشد موهای نازک صورت و قسمتهای خالی آن کمک میکند. میتوان با این روش به باز سازی و ترمیم سبیل، ریش، خط ریش، موهای گونه و نقاط مورد نظر بیمار کمک کرد. حتی اگر در یک نقطه از صورت هرگز مویی نروئیده باشد، میتوان پیوند موهای صورت را در آن نقطه انجام داد. میتوان از پیوند موی صورت برای پوشاندن بافت اسکار ناشی از آکنه یا هر نوع بافت اسکار دیگر استفاده کرد. اما سوالی که ممکن است اکثر متقاضیان کاشت مو و سبیل داشته باشند این است که ایا کاشت ریش و سبیل عوارض جانبی دارد یا خیر؟ و چطور می توانند از عوارض آن جلوگیری کنند. در اینجا راههایی برای به حداقل رساندن عوارض کاشت ریش و سبیل در دوران بهبودی بعد از عمل آورده شده است.
نحوه کاشت ریش و سبیل چگونه است؟
فهرست مطالب
اصول و قوانین مربوط به کاشت ریش و سبیل شبیه قوانین کاشت موی سر است. به طور کلی دو روش برای کاشت ریش وجود دارد، در برداشت واحد فولیکولی ریش به طور مستقیم با ایجاد برشهای دایرهای فولیکولها از سر برداشته میشوند. در این دو روش تلاش بر این است که تا حد امکان بافت اسکار کمتری ایجاد شود و مو از طریق بافت اسکار شروع به رشد کند و این اطمینان حاصل شود که در موضع پیوند، ریزش مو رخ نخواهد داد. تعداد گرافتها میتواند از چند صدتا چند هزار گرافت متغیر باشد. برای ایجاد ظاهری طبیعی، گرافتها به صورت یک به یک پیوند میشوند. جراح پیوند دقت میکند که فرایند کاشت مو با دقت انجام شود و موها در محل و زاویه مناسب رشد قرار بگیرند. پس از پیوند، موهای کاشته شده ظاهری طبیعی و دائمی خواهند داشت.
عوارض جانبی کاشت ریش و سبیل چیست؟
در صورتی که بیمار به درستی از دستورات که مشخص کاشت ریش و سبیل میدهد پیروی کند، عوارض جانبی به حداقل میرسد. چون فرایند کاشت یک روش جراحی است بیمار باید انتظار درد، قرمزی و کمی تورم را در محل پیوند مو داشته باشد که معمولا پس از جراحی پیوند مو داشته باشد که معمولا پس از جراحی پیوند ریش حدود 5 روز طول میکشد تا بهبود یابد که با مراقبت و مواظبت به طور طبیعی بهبود مییابد. جراح به بیمار اطلاع میدهد که پس از کاشت موی صورت باید چه نوع تماس فیزیکی داشته باشد و مدت زمان آن را مشخص میکند. ریزش مو یکی دیگر از عوارض کاشت مو صورت هشدار دهنده است که البته یک بخش طبیعی از فرایند کاشت مو محسوب میشود. به این ترتیب ریزش مو یک عارضه نگران کننده نیست و یکی از عوارض کاشت مو صورت مورد انتظار در بیمارانی محسوب میشود که موقت است و طی مدت سه ماه مجددا موها میروید.
عوارض جانبی غیر قابل انتظار کاشت موی صورت
بروز سایر عوارض جانبی یا واکنشهای جسمانی پس از کاشت ریش و سبیل میتواند در پی حساسیت به خود عمل ایجاد شده باشد. بیمارانی که پس از جراحی دچار استفراغ یا خستگی شدید میشوند باید فورا با پزشک با پزشک خود تماس بگیرند تا جراح آنها را راهنمایی کند. ظاهری طبیعی و مرتب، ساده شدن مراقبت از صورت، افزایش اعتماد به نفس، تحسین شدن از طرف زنان و مردان، در زمره سایر عوارض مثبت کاشت ریش و سبیل قرار دارند.
نتیجه کاشت موی صورت
معمولا این جراحی با موفقیت انجام میشود، اما در برخی موارد باید قبل از شروع عمل به برخی نکات توجه کرد زیرا ممکن است نتیجهای که به دست میآید قابل قبول نباشد این امر بدین معناست که علاوه بر برداشت فولیکول و کاشت آنها عوامل دیگری نیز در این روش تاثیر گذار هستند.
ساختار ریشه
کیفیت مویی که به صورت پیوند میشود با موهایی که از ابتدا وجود داشته اند، فرق دارد. به طور کلی، مویی که در پوست سر میروید با موهای سایر قسمتهای بدن تفاوت دارد و از هریک از ریشه موهای بدن فقط یک مو میروید. از سوی دیگر، ریشه موی سالمی که از پوست سر جدا میشود و قابلیت رشد دارد دارای دو یا سه عدد مو است. بنابراین هنگامی که ریشه مو از پوست سر جدا میشود و در صورت بیمار کاشته میشود، فرایند رشد طبیعی آن در مسیر رشد مو دشوار خواهد بود. جراح پیوند مو باید بتواند مناسبترین ریشه را از پوست سر جدا کند و برای پیوند آماده نماید.
ضخامت مو
ضخامت موهایی که از پوست سر جدا میشوند با ضخامت موهای صورت تفاوت دارند، موهای سر نسبت به موهای صورت ضخامت کمتری دارند. موهای صورت معمولا ضخامت بیشتری دارند که باعث میشود آسیب پذیری شکنندگی و دو شاخه شدن موهای پیوند شده افزایش یابد.
تراکم موهای صورت
تراکم موهای صورت مانند موهای سر نخواهد بود، این امر باعث میشود که فرایند کنترل مسیر رشد مو پس از پیوند دشوار باشد.
سطح رشد مو
میزان رشد موهای سر و صورت قابل تطبیق نیست. رشد موهای سر سریعتر از موهای صورت است، که این امر بر ظاهر بیمار تاثیر میگذارد و نتیجه باعث نارضایتی بیمار از نتیجه کار میشود.
بافت اسکار
ممکن است پیوند موهای صورت، بافت اسکار را در اطراف موی پیوند شده ایجاد کند و پس از اصلاح صورت قابل مشاهده باشد. این بافت اسکار ظاهری آزار دهنده دارد و ممکن است هنگام اصلاح صورت دچار خونریزی شود، زیرا با سایر قسمتهای پوست هم سطح نیست.
دوره بهبود در کاشت ریش و سبیل چقدر است؟
بیمار در مرحله کاشت ریش و سبیل و دوره بهبود پس از آن درد را احساس نخواهد کرد. بیمار باید تا 5 روز پس از جراحی، محل پیوند مو را کاملا خشک نگه دارد و تا روز دوم از انجام دادن فعالیتهای سنگین خودداری کند. موهای پیوند شده پس از دو هفته میریزند و حدود سه ماه بعد مجددا شروع به رشد میکنند و این فرایند تا آخر عمر ادامه مییابد. پیوند ریش و سبیل میتواند بافت اسکار (مانند آکنه) یا ضربه (سوختگی یا آسیب دیدگی پوست) را بپوشاند.
آیا بیمار میتواند پس از پیوند ریش و سبیل، مانند افراد عادی صورت خود را اصلاح کند؟
بیمار میتواند پس از پیوند ریش و سبیل، هر گاه بخواهد صورت خود را اصلاح کند و به آن مدل بدهد. برای ایجاد ظاهری طبیعی موها به صورت یک یا دو گرافت پیوند میشوند برای اطمینان از رشد و ظاهر طبیعی موها، باید گرافتها را در محل و زاویه دقیق رشد قرار داد. پس از پیوند گرافت، موهای صورت به موهای دائمی تبدیل خواهند شد.
