راه‌های تقویت، رشد و پرپشت شدن مو

10

 

کم‌پشتی مو، نازک شدن و ریزش آن برای بسیاری از افراد می‌تواند ناراحت‌کننده باشد. این شرایط در افراد مختلف می‌تواند دلایل متعدد داشته باشد و به همین خاطر گاهی اوقات تعیین دقیق علت ایجاد مشکل به سادگی امکان‌پذیر نیست. با وجودی که بسیاری از مواقع مصرف دارو یا استفاده از سایر روش‌های درمانی برای از بین بردن علت ایجاد مشکل مفید است، اما خود فرد نیز می‌تواند از روش‌های خاص در خانه برای کاهش علائم مشکل (بدون نیاز به اطلاع از علت دقیق آن) استفاده کند.

در صورتی که مشکل ریزش یا کم‌پشتی موی شما ادامه‌دار یا شدید بود و به درمان‌های خانگی در طول یک یا دو ماه جواب نداد، لازم است برای بررسی علت مشکل و استفاده از روش درمان مناسب برای آن به مطب پزشک مراجعه کنید. متخصصین ما در مرکز تخصصی موی رنسانس از روش‌های غیرتهاجمی مثل لیزر درمانی، مزوتراپی و پی آر پی برای درمان کم‌پشتی و پرپشت شدن مو استفاده می‌کنند. برای آگاهی از روش‌های درمان قابل استفاده در این مرکز و رزرو نوبت هم‌اکنون می‌توانید با شماره تلفن 02188943653 و 02188943653 با ما تماس حاصل فرمایید.

جهت بزرگنمایی کلیک کنید

تشخیص علت اصلی ایجاد مشکل


1- بررسی تاثیرات ناشی از تغییرات هورمونی در ایجاد مشکل. رایج‌ترین دلیل کم‌پشتی موها و نازک شدن آن‌ها در مردان و زنان شرایط ژنتیکی است که در آن هورمون‌های جنسی باعث ریزش مو با یک الگوی خاص می‌شوند. با توجه به این‌که الگوی ایجاد مشکلات مو در مردان یا زنان مشخص است، مطمئناً می‌توان از روش‌های خاص برای آهسته کردن این فرآیند و درمان آن و پرپشت شدن مو استفاده کرد.

گاهی اوقات تغییرات هورمونی باعث ریزش موی موقت می‌شود. به این ترتیب زنانی که باردار هستند، از داروی ضد بارداری استفاده می‌کنند، یا در دوره یائسگی قرار دارند، ممکن است با نازک شدن و ریزش موقت موهای خود مواجه شوند.

برای مواجه شدن با این شرایط به آرامی موی خود را شستشو دهید، از محصولات مناسب برای ایجاد حالت طبیعی برای موهای خود استفاده کنید و حالت شانه زدن به موهای خود را عوض کنید تا به این ترتیب فرآیند نازک شدن مو به خاطر تغییرات هورمونی را آهسته یا متوقف نمایید.

2- بررسی شرایط درمانی تاثیرگذار بر ایجاد مشکل. استفاده از برخی روش‌های درمانی خاص می‌تواند باعث کم‌پشت شدن مو شود. در حقیقت برطرف شدن این وضعیت می‌تواند به آهسته شدن یا توقف ریزش مو و نازک شدن آن کمک کند. در صورتی که شما نگران وجود این شرایط هستید، لازم است با پزشک در این رابطه صحبت کنید تا به این ترتیب برنامه درمان مناسب برای رفع مشکل و بازگشت به شرایط عادی برای شما شروع شود. برخی از این مشکلات شامل موارد زیر هستند:

  • مشکلات تیروئید. در صورتی که تیروئید شما عملکرد مناسب ندارد، ممکن است ریزش مو یا نازک شدن آن بیشتر از حالت عادی باشد.
  • عفونت در ناحیه سر و مشکلات پوستی. ضعیف شدن ریشه مو می‌تواند در نتیجه شرایط پوستی همچون قارچ عفونی ایجاد شود. درمان این مشکل می‌تواند به بازگشت شرایط رشد موی سر کمک نماید.
  • طاسی منطقه‌ای. در این شرایط سیستم ایمنی بدن به پیازهای مو حمله کرده و باعث ایجاد مشکلات خاص برای رویش مو می‌شود.

3- بررسی داروهای مصرفی. مصرف برخی داروهای خاص باعث کم‌پشتی و ریزش مو می‌شوند. در صورتی که شما داروهایی مصرف می‌کنید که ریزش مو از عوارض جانبی مصرف آن‌ها هستند، می‌توانید درباره سایر داروهای قابل استفاده برای اجتناب از این مشکل با پزشک خود صحبت کنید. با وجودی که گاهی اوقات امکان استفاده از داروهای جایگزین وجود ندارد، بررسی امکان جایگزین کردن داروها همیشه ارزش امتحان کردن را خواهد داشت. برخی از داروهایی که مصرف آن‌ها می‌تواند باعث ریزش مو شود به شرح زیر هستند:

  • داروهای سرطان
  • داروهای افسردگی
  • داروهای مشکلات قلبی
  • داروهای آرتروز
  • داروهای فشار خون بالا

4- بررسی تاثیرگذاری احتمالی استرس بر ایجاد مشکل. ریزش مو ممکن است در نتیجه مشکلات فیزیکی یا شوک‌های روحی و نیز استرس مداوم ایجاد شود. به این ترتیب هرگونه شوک روحی می‌تواند تاثیر فیزیکی برای فرد به همراه داشته و کم‌پشتی و ضعف ریشه موها یکی از مشکلات عادی در این شرایط است. در صورتی که شما به‌طور مزمن دچار استرس هستید، از بین بردن علت ایجاد استرس نقش کلیدی در ایجاد شرایط فیزیکی مناسب برای شما خواهد داشت.

تقویت رشد مو


برای تقویت رشد موها از روش‌های زیر می‌توان استفاده کرد:

1- استفاده از محصولات مراقبت از موها. هنگامی که متوجه شدید موهای شما نازک شده، لازم است از محصولات کاملاً طبیعی و مخصوص درمان موهای حساس، برای رفع مشکل خود استفاده کنید. در حقیقت بسیاری از شامپوها، حالت‌دهنده‌ها، اسپری‌های مو، و سایر محصولات حاوی مواد شیمیایی که به صورت روزمره توسط افراد استفاده می‌شوند، در عمل می‌توانند باعث افزایش سرعت ریزش موها و وارد شدن آسیب به آن‌ها شوند. در این رابطه لازم است به نکات زیر توجه شود:

  • عدم استفاده از شامپوهای دارای سولفات یا حاوی انواع مختلف الکل. در حقیقت این مواد بسیار خشک‌کننده هستند و می‌توانند به موهای شما آسیب وارد نمایند.
  • استفاده از حالت‌دهنده‌هایی که حاوی سیلیکون نباشند. مصرف این محصولات می‌تواند باعث خم شدن مو شده و نیازمند استفاده از شامپوهای دارای سولفات برای تمیز کردن مو هستند.
  • سعی کنید از فروشگاه‌های عرضه‌کننده محصولات سالم، شامپوها و حالت‌دهنده‌های ساخته شده از مواد طبیعی خریداری نمایید.

2- به جای برس زدن، موهای خود را شانه بزنید. برس زدن موها باعث می‌شود بخش بیشتری از موها بریزند و این شرایط به‌طور خاص زمانی مشاهده می‌شود که موهای فرد خیس باشند. به این ترتیب مناسب‌ترین روش برای این کار استفاده از شانه‌های دارای دندانه‌های پهن است. انجام این کار را از ناحیه سر موی خود شروع کرده و با صاف کردن بخش‌های انتهایی مو، شانه زدن را به سمت ریشه موها ادامه دهید.

3- اجازه دهید موهای شما با قرار گرفتن در معرض هوا خشک شوند. به منظور کشیده نشدن بیش از حد موها پس از دوش گرفتن، موهای خود را به آرامی با یک حوله نرم خشک کنید و از حرکت دادن شدید موها با حوله خودداری کنید. همچنین اجازه دهید موهای شما به تدریج با قرار گرفتن در معرض هوا خشک شوند و به این منظور از سشوار استفاده نکنید. در حقیقت استفاده از سشوار می‌تواند باعث گرم شدن مو و خشکی و شکستن آن شود. به این ترتیب عدم استفاده از سشوار اغلب می‌تواند به فرآیند رشد مجدد موها کمک کند.

4- اجتناب از حالت دادن مو به صورتی که باعث کشیده شدن موها شود. حالت‌های خاص مو که با کشیده شدن مو همراه هستند، در عمل باعث می‌شوند موی شما به سادگی دچار آسیب گردد. به منظور اجتناب از این شرایط لازم است موها کوتاه نگه داشته شده یا به آرامی حالت داده شوند. علاوه بر این لازم است از استفاده ابزارهایی مثل کش یا گیره مو که می‌توانند باعث کشیده شدن موها شوند، خودداری گردد.

5- ماساژ دادن سر با مواد مغذی مثل انواع روغن‌ها مثل روغن بادام، روغن خردل، روغن نارگیل یا جوجوبا. همواره بیان می‌شود ماساژ سر می‌تواند فرآیند رشد مو را با افزایش چرخش خون در نواحی اطراف ریشه مو تحریک کند. در هنگام دوش گرفتن نباید سر خود را ماساژ دهید. به این ترتیب لازم است سر انگشتان خود را بر روی سر قرار داده و با حرکت‌های چرخشی سر را مالش دهید. این فعالیت را از نواحی نزدیک به پیشانی شروع کرده و مسیر مالش را به سمت پهلو و پشت سر ادامه دهید. در هنگام ماساژ دادن باید بر نواحی خاص سر که دچار کم‌پشتی یا نازک شدن مو شده‌اند، تمرکز نمایید.

6- از مزوتراپی استفاده کنید. مزوتراپی می‌تواند برای همه افراد مناسب باشد. در حقیقت در این روش از ویتامین‌های مفید برای رشد موها استفاده می‌شود. این روش به‌طور خاص می‌تواند در درمان طاسی از طریق تحریک رشد مجدد مو برای هر دوی مردان و زنان مفید باشد. این روش همچنین می‌تواند فرآیند طاسی را در مردان با تاخیر مواجه کند. بعضی از علائمی که به خاطر آن‌ها ممکن است فرد نیاز به استفاده از مزوتراپی برای درمان داشته باشد عبارت از نازک شدن مو، ریزش موی تکه‌ای و طاسی هستند. در این درمان از سوزن‌های بسیار ریز برای تزریق ترکیب ویتامین‌ها به ناحیه سر استفاده می‌شود. تزریق این ویتامین‌ها باعث بهبود فرآیند چرخش خون در ناحیه سر و نیز اطراف پیازهای مو شده و فرآیند رشد مجدد مو را تسریع می‌کند.

7- تزریق پلاسمای غنی شده با پلاکت (پی آر پی). در صورتی که شما از مشکل ضعیف شدن مو، کم‌پشتی مو، ریزش مو یا نازک شدن آن رنج می‌برید، احتمالاً می‌توانید یک فرد مناسب برای استفاده از درمان PRP باشید. به هر حال، همیشه به افراد توصیه می‌شود برای این درمان از بررسی‌های جامع و دقیق برای مشخص کردن علت ریزش مو استفاده نمایند.

تاکنون تزریق پلاسمای غنی شده با پلاکت برای سال‌های طولانی در حوزه سایر روش‌های درمانی به‌طور موفقیت‌آمیز مورد استفاده قرار گرفته است. در حقیقت استفاده از این روش یک تصمیم شخصی است و لازم است فرد فقط پس از انجام تحقیقات لازم از آن استفاده کند. به این منظور لازم است با پزشک در این رابطه مشورت شده و به دقت مناسب بودن آن برای رفع مشکل مورد بررسی قرار گیرد. به خاطر اینکه در این روش از سلول‌های سالم سر استفاده شده و این سلول‌ها در نواحی مورد نیاز تزریق می‌شوند، این درمان می‌تواند برای بیمار طبیعی و بی‌خطر باشد.

ایجاد تغییر در سبک زندگی


13

به این منظور به نکات زیر باید توجه کرد:

1- کاهش استرس. تا زمانی که استرس عامل اصلی ریزش مو باشد، کاهش سطح استرس می‌تواند به کاهش مشکل و رفع آن کمک کند. در صورتی که یک زندگی پراسترس دارید، سعی کنید با در نظر گرفتن اقدامات زیر زندگی خود را آرام کنید:

  • بیشتر بخوابید. کمبود خواب می‌تواند باعث ترشح هورمون استرس به نام کورتیزول در بدن شود.
  • مرتب ورزش کنید.
  • از روش‌های مدیتیشن یا یوگا استفاده نمایید.

2- پروتئین بیشتر مصرف کنید. مصرف پروتئین می‌تواند مانع ریزش مو شود. به همین خاطر در صورتی که به مقدار کافی پروتئین مصرف نکنید، همواره ممکن است با ریزش مو یا نازک شدن آن مواجه شوید. در حقیقت مشکلات مربوط به رویش مو را بیشتر می‌توان در بین افراد گیاه‌خوار مشاهده کرد، زیرا این افراد به مقدار کافی پروتئین مصرف نمی‌کنند. به این منظور سعی کنید استفاده از مواد غذایی زیر را در رژیم غذایی روزانه خود افزایش دهید:

  • ماهی، مرغ، گوشت گاو
  • لوبیای سیاه، نخود و سایر حبوبات
  • پنیر سویا
  • محصولات لبنی

3- مصرف مواد غذایی حاوی امگا 3. بدن انسان به اسیدهای چرب حاوی امگا 3 برای رشد مجدد مو نیاز دارد. به این ترتیب مصرف مقدار کافی امگا 3 در رشد مو تاثیر مشخص دارد و به همین خاطر لازم است در طول روز از مواد غذایی زیر بیشتر استفاده شود:

  • ماهی سالمون
  • ساردین
  • گردو
  • آواکادو