درمان ریزش موی سر با مزوتراپی
برخی از علل ریزش مو عبارتند از کاهش جریان خون در پوست سر، کمبود مواد مغذی ضروری و عدم تعادل هورمونی که بر فولیکولهای مو تأثیر منفی میگذارد، مانند تولید بیش از حد آندروژن ریزش موی DHT. خوشبختانه، با مزوتراپی مو میتوان با سه مورد فوق مقابله کرده و علاوه بر کاهش ریزش مو باعث رشد موهای جدید نیز شد.
مزوتراپی ریزش مو چیست؟
فهرست مطالب
چند دهه است که از مزوتراپی مو به شکل موفقیتآمیزی برای بازیابی کیفیت موها و رفع کم پشتی آنها و همچنین کمک به رشد مجدد موهای زنان و مردانی که در ابتدای فرایند ریزش مو یا طاسی سکهای قرار دارند استفاده میشود.
مزوتراپی ریزش مو بر اساس دیدگاهی استوار است که مطابق آن اکثر مشکلات ریزش مو ناشی از کمبود مواد مغذی مناسب، کاهش جریان خون به پوست سر و عدم تعادل هورمونی در اطراف فولیکولها، خصوصاً تولید بیش از حد آندروژن ریزش موی DHT، است.
برای درمان ریزش مو محلول مزوتراپی، که حاوی ترکیب خاصی از برخی مواد شیمیایی، مواد معدنی، آمینو اسیدها، ویتامینها، اسیدهای هستهای و کوآنزیمها است، با دوزهایی که متناسب با نیازهای خاص بیمار تنظیم شده است، به پوست سر تزریق میشود. این روش درمانی به تدریج سطح هورمونها را متعادل میسازد، که این باعث تداوم رشد موهای جدید و سالم میشود.
عملکرد شیمیایی و مکانیکی مزوتراپی
مزوتراپی موی سر از فرایندی با عملکرد دوگانه بهره میگیرد که در آن ناحیه مورد درمان هم به شکل شیمیایی و هم به شکل مکانیکی تحریک میشود.
عملکرد مکانیکی: سوزنهای مورد استفاده برای تزریق محلول سوراخهای ریزی در بافت مورد نظر ایجاد میکنند، که این محرک یک فرایند التیامی است که در آن کلاژن و الاستین تولید میشود. این مواد دو عنصر اساسی تشکیل دهنده بافت بوده و برای تولید پوست و موی سالم ضروری میباشند.
از آنجا که سوراخهای ایجاد شده خیلی ریز هستند، آسیب قابل توجهی به کلاژن موجود وارد نمیشود و بنابراین تشکیل کلاژن جدید تنها سطح کلاژن موجود را افزایش میدهد. از این روش همچنین برای تحریک رشد موی سر بعد از حذف DHT نیز استفاده میشود.
عملکرد مکانیکی: ترکیبات فعال تزریق شده از طریق ریز تزریقها منجر به واکنشی در مزودرم میشوند که به فرایند درمان عارضه موجود کمک میکند. در اینجا، کیفیت محصول مورد استفاده اهمیت بسیار زیادی دارد.
محلولهای شیمیایی مزوتراپی مورد استفاده برای ریزش مو
یکی از محلولهای خاصی که برای درمان ریزش موی سر به لایه مزودرم پوست تزریق میشود حاوی ترکیبات فعال استیل تتراپپتید- 3 و بیوکانین آ است که هر دو در کنار هم محرک رویش طبیعی مو هستند.
پوست یک سیستم توزیع زمانبندی شده دارد که محلول را به تدریج در ناحیه مورد نیاز توزیع میکند. ترکیبات فعال موجود در محلول به کمک هم باعث بهبود گردش خون، خنثیسازی DHT اضافی، کاهش التهاب، تحریک پوست برای تولید کلاژن و افزایش اندازه فولیکول برای جلوگیری از ریزش مو شده و به این ترتیب به رشد موها سرعت میدهند.
روش انجام مزوتراپی
روش انجام مزوتراپی میتواند برای هر بیمار متفاوت باشد؛ با این حال یک جلسه درمان بسته به اندازه ناحیه مورد درمان معمولاً حدوداً 10 تا 30 دقیقه طول میکشد.
برای ایجاد شرایط مناسب جهت تحریک رویش مو در پوست سر دست کم به 10 جلسه درمان نیاز است. معمولاً، 2 تا 3 ماه اول درمان شامل یک دوره فشرده است که طی آن درمان هر دو هفته یک بار انجام میشود که البته پس از آن میتوان فواصل جلسات درمان را به هر 3 ماه یک بار یا کمتر افزایش داد.
نتایج چه موقع قابل مشاهده هستند؟
برخی بیماران تنها چند هفته بعد از شروع درمان نتایج مثبتی را تجربه میکنند، با این حال سرعت تأثیرگذاری درمان به شدت ریزش مو و نحوه پاسخ بدن بیمار به درمان بستگی دارد. قاعدتاً بیماران میبایست 2 تا 3 ماه بعد از درمان نتایج قابل توجهی را تجربه کنند، البته برای مشاهده تأثیر کامل درمان به حدود 6 ماه زمان نیاز است.
تأثیر مزوتراپی برای ترمیم مو
طبق مشاهدات انجام شده مزوتراپی به اندازه قرصهای خوراکی و گاهی اوقات بیشتر از آنها در ترمیم و جوانسازی موها تأثیر دارد. داروهای خوراکی ابتدا باید از مسیر معده و رودهها عبور کرده و توسط کبد متابولیزه شوند و بعد از آن در جریان خون آزاد شوند.
این فرایند هاضمه مقدار دارویی که به پوست سر میرسد را تا حد قابل توجهی کاهش میدهد. در مقابل، با مزوتراپی میتوان دوز بسیار کوچکتری از دارو را مستقیماً به ناحیه درگیر، که در اینجا فولیکول مو است، وارد کرد تا فوراً جذب شود.
یک آزمایش بالینی نشان داده که مزوتراپی در زمینه ترمیم موفقیتآمیز موی زنانی که از ریزش مو رنج میبرند عملکرد مؤثرتری نسبت به قطره ماینوکسیدیل دارد.
مزوتراپی میتواند نیاز به کاشت مو را برطرف کند، البته در اینجا نیز مانند هر درمان دیگری، برای حفظ نتایج به دست آمده نیاز است که بیمار مواد مضر و سمی را از رژیم غذایی و سبک زندگی خود حذف کرده و با پیروی از یک برنامه ورزشی مناسب سلامتی خود را در بالاترین سطح حفظ کند.
عوارض جانبی مزوتراپی
اگرچه مزوتراپی عمدتاً بدون درد است، اما برخی از بیماران بعد از درمان دچار درد میشوند.
عوارض جانبی احتمالی ناشی از مزوتراپی عمدتاً نتیجه ورود سوزن به پوست هستند. بنابراین، برخی افراد ممکن است بعد از مزوتراپی دچار درد، ورم، کبودی، التهاب یا حتی عفونت شوند.
مزوتراپی بدون سوزن
در حال حاضر شکل جدیدی از مزوتراپی سنتی وجود دارد که برای افرادی که از سوزن بیزارند مناسب است. این سیستم که در آن از فنآوری اولتراسوند با فرکانس بالا در کنار محلولهای سنتی مزوتراپی استفاده میشود، راه حلی کاملاً غیرتهاجمی و بدون درد برای افرادی است که نسبت به درمان با سوزن حساسند.
دستگاه اولتراسونیک بدون نیاز به سوزن ترکیبات فعال را به درون پوست انتقال میدهد. استفاده از این دستگاه همچنین غشاء سلولها را موقتاً نفوذپذیر میسازد تا سلولها بتوانند مواد مغذی موجود در محلول را جذب کنند.
ترکیب مزوتراپی با سایر درمانها
از مزوتراپی همچنین به عنوان مکملی برای سایر درمانهای موضعی و خوراکی استفاده میشود. برای مثال، از این روش در کنار بوتاکس برای درمان موفق برخی موارد طاسی استفاده شده است.
